В Резиденция за възрастни „Карамел“ никой не скучае. Дните са изпълнени с положителни емоции, с безкрайни развечения, занимания и игри.

Ето как протича примерен ден:
-Тишината и спокойствието на село Добревци гарантират спокоен и пълноценен сън. Всеки се събужда в час по желание.
-В 7:15 започва задължителна „Сутрешна гимнастика“. Знаем, че движението е здраве, а здравето е основен приоритет на „Карамел“
-В 7:30 се сервира „Ранна закуска“
-Следват разкази пред камината, ръкоделия, художествена самодейност, дърворезба, занаятчийство.
-В 10:00 се сервира „Късна закуска“ – чай, кафе, мляко с лека храна.
-Защо да не направим кратка разходка до местната био-ферма? Тук отглеждаме прасенца, теленца, зайци, кокошки и други. Гарантирано качествени хранителни продукти за нашата трапеза.
– Време е за обяд – 12:30 часа.
– “Героите са уморени” – лека следобедна почивка.
– Отново задължително движение. Време е за разходка в планината или из село Добревци. Ако времето не позволява – възползвайте се от модерно оборудвания фитнес. Специално подбрани за възрастта тонизиращи кардио-упражнения.
Следва отново чай или кафе, с прясно изпечен сладкиш – “Следобедна закуска”
Занимания в нашата цветна и зеленчукова градина. Разходки по двора, почивка на някоя пейка или на просторните тераси.
19:00 часа: салата, аператив (по желание). Време е за вкусна вечеря – петото хранене за деня. През няколко дни има поне по един рожденик. Почитат се и Православните празници. Всеки ден има повод за веселба.
В края на вечерта има време за разнообразни занимания: игри на карти, табла; народни танци; литературно четене; филм или сериал на голям екран в HD резолюция… или просто омайни приказки пред някоя от камините в комплекса.

Натоварена програма. Не е като в старчески дом или хоспис, нали? А всеки ден ще има по нещо ново и различно. На това му се вика качествен „пенсионерски живот“.  Златни години! Златна възраст!