Комфорт и Уют

Край семейното огнище на Резиденция Карамел

комфорт и уют

За топлината и семейния уют се грижат няколко камини, разположени в залите за социални дейности и хранене, както и напълно автоматизирана инсталация за парно отопление.

  • Практически неизчерпаема топла вода се осигурява от възобновяеми енергийни източници.
  • Сградите са с отлична топлоизолация и отговарят на високи стандарти за енергийна ефективност (Клас A+), близки до нормите на така наречените “Смарт къщи”. Всички пространства (двор, стаи и общи помещения) са ярко осветени от икономични LED лампи, а сензори за движение се грижат за комфорт и пестене на енергия.
  • Обръща се голямо внимание на хигиената. Общите части се почистват ежедневно. Периодично се почистват стаите, сменят се кърпите и чаршафите. На разположение на обитателите е и пералня за лично ползване.

Резиденция “Карамел” предлага на своите обитатели 5 хранения дневно: закуска, късна закуска с кафе или чай, обяд, следобедна закуска с кафе или чай, вечеря. На тяхно разположение е и модерно оборудвана кухня за лични нужди.

Цялата инфраструктура на комплекса

– общите части, сградите и дворното място са изцяло съобразени за нуждите на свободен и самостоятелен достъп от хора с увреждания: широки врати, рампи, тротоари. За тях са осигурени и няколко специално оборудвани стаи. За достъп до горните етажи на многоетажната сграда е на разположение и инвалидна платформа от асансьорен тип.
Разполагаме с просторен двор, подходящ за разходки и отдих, стаи за релакс и възможност за масажи и СПА процедури, тераси и открити пространства за слънчеви бани.